Krämig köttfärsgryta med svamp

Krämig köttfärsgryta med svamp

12 ingredienser

25 min

Den här rätten känns som sann vardagslyx! Så mycket smak, med få ingredienser och samtidigt så enkel att göra - toppen till vardagsmiddag och även till matlådan.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kalvfond
ToT produkt kalvfond

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kalvfond

Fonden höjer smaken på allt ifrån en mustig köttgryta till enkla köttbullar och en klassisk Bolognese.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 300 g skogschampinjoner
  • 1 msk Bong Touch of Taste Oxfond
  • 1-2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3,5 dl vispgrädde
  • svartpeppar
  • persilja, hackad

Servering

  • ris, eller pressad potatis

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
  2. Stek svampen i olivolja i på medelhög värme ett par minuter tills den är lätt brynt. När svampen börjar få färg tillsätter du vitlöken och steker i ytterligare 2-3 minuter. Ställ åt sidan.
  3. I samma panna steker du köttfärsen och löken i olivolja på hög värme tills den fått fin färg. Lägg i svampen i pannan igen.
  4. Häll på grädden, fonden, sojan och timjan och låt det koka ihop ett par minuter under omrörning. Smaka av med svartpeppar och toppa med generöst med persilja vid servering.
  5. Servera gärna med nykokt ris eller pressad potatis.
TIPS!
Fler tips!
Caesarsallad med stekt lax Bong Tot

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept

Läs mer