Krämig kycklinggryta på skåprens

Krämig kycklinggryta på skåprens
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Krämig kycklinggryta på skåprens

16 ingredienser

30 min

Härlig kycklinggryta gjord på sånt som oftast finns i skafferiet. Perfekt att slänga ihop en vardagskväll när inspirationen tryter.

Ingredienser

portioner
  • 250 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp bacon
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 50 g smör
  • 3 klyftor vitlök
  • 150 ml vitt vin
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • chilisås (efter smak)
  • 1 msk kapris
  • 100 ml vispgrädde
  • 1 förp vita bönor (à 400 gram)
  • salt
  • malen svartpeppar

Till servering

  • 1 kruka färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Halvera potatis och lägg i en kastrull med kallt, saltat vatten. Koka upp och låt sjuda 12-15 minuter tills de mjuknat.
  2. Strimla bacon och skär kyckling i mindre bitar.
  3. Värm olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek baconet och kycklingen ca 3-4 minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt och baconet blivit krispigt. Salta och peppra.
  4. Tillsätt smör och riven vitlök och stek tills smöret smält. Häll i vin och låt reducera.
  5. Rör ner senap, honung, kapris och grädde, sjud någon minut. Blanda ner den kokade potatisen och bönorna. Rör runt och låt tjockna, ca 2-3 minuter.
  6. Hacka persilja. Krydda grytan med salt och peppar, toppa med persilja och servera direkt.