Krämig kycklinggryta på skåprens

koket.se
Krämig kycklinggryta på skåprens
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Krämig kycklinggryta på skåprens

16 ingredienser

30 min

Härlig kycklinggryta gjord på sånt som oftast finns i skafferiet. Perfekt att slänga ihop en vardagskväll när inspirationen tryter.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 250 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp bacon
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 50 g smör
  • 3 klyftor vitlök
  • 150 ml vitt vin
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • chilisås (efter smak)
  • 1 msk kapris
  • 100 ml vispgrädde
  • 1 förp vita bönor (à 400 gram)
  • salt
  • malen svartpeppar

Till servering

  • 1 kruka färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Halvera potatis och lägg i en kastrull med kallt, saltat vatten. Koka upp och låt sjuda 12-15 minuter tills de mjuknat.
  2. Strimla bacon och skär kyckling i mindre bitar.
  3. Värm olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek baconet och kycklingen ca 3-4 minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt och baconet blivit krispigt. Salta och peppra.
  4. Tillsätt smör och riven vitlök och stek tills smöret smält. Häll i vin och låt reducera.
  5. Rör ner senap, honung, kapris och grädde, sjud någon minut. Blanda ner den kokade potatisen och bönorna. Rör runt och låt tjockna, ca 2-3 minuter.
  6. Hacka persilja. Krydda grytan med salt och peppar, toppa med persilja och servera direkt.