Krämig kycklingpasta med kantareller

Krämig kycklingpasta med kantareller

13 ingredienser

20 min

Den här krämiga pastan blir en underbart god helgmiddag. Lättlagat och med massa smak tack vare kantarellfonden!

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kantarellfond
ToT kantarellfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kantarellfond

Fonden höjer smaken på såser, soppor, stuvningar och grytor med smak av skogens guld.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 200 g kantareller (antingen färska eller konserverade)
  • smör, att steka i
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 1 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 färsk timjan, hackad (eller torkad)
  • salt
  • peppar
  • parmesanost
  • färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklingen i bitar. Stek i smör i en het panna tills kycklingen har fått fin färg. Tillsätt den hackade vitlöken och stek i 2-3 minuter tills det doftar gott om vitlök.
  3. Tillsätt grädde, crème fraîche, kantarellfond och färsk timjan i pannan. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll av pastan från vattnet och spara 1 dl av pastavattnet. Ha i pastan i såsen och blanda om väl. Späd eventuellt ut med lite pastavatten ifall du önskar en lite lösare konsistens.
  5. Servera med riven parmesan och hackad persilja. Njut!
TIPS!
Fler tips!
Krämig fläskfilégryta

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept

Läs mer