En enkel middag med inspiration från olika kök runt om i världen. Spaghetti vänds runt i en gräddig sås med svamp, misopasta och gochujang. Snabblagat och väldigt gott!
Koka pastan i lätt saltat vatten 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Spara pastavattnet när du häller av pastan.
Skiva svamp tunt och skala och finhacka vitlök. Skär salladslök på längden, skär sen i 3 cm bitar. Spara lite av det gröna till garnityr och skiva tunt.
Stek svamp på hög värme i olja i en stor panna tills den börjar för lite färg. Tillsätt salladslöksbitar samt vitlök och låt steka med i någon minut.
Tillsätt grädde, misopasta, mirin, vit balsamvinäger och gochujang. Låt koka upp och smaka av.
Lägg pastan i pannan tillsammans med 1 dl pastavatten. Låt puttra samman under omrörning i 2 minuter. Smaka av med peppar och ev salt. Strö över tunt skivad salladslök och servera genast!