Krämig morotssoppa med chili och ingefära

NYHET
koket.se
Krämig morotssoppa med chili och ingefära ny
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Krämig morotssoppa med chili och ingefära

14 ingredienser

35 min

En krämig, varm morotssoppa med kokosmjölkens runda smak och med ett sting av chili och ingefära är en riktig fullträff! Servera med sesammorötter och en klick fräsch korianderyoghurt.

Så odlar du morötter
Odla morötter

Så odlar du morötter

Morötter är både enkelt och kul att odla. Här får du våra bästa odlingstips!

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Morotssoppa:

  • 1 l grönsaksbuljong
  • 500 g morot, + blast
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl ingefära, skivad
  • 0,5 chilifrukt, skivad
  • 1 limefrukt, zest + juice
  • vatten, till utspädning

Sesammorötter:

  • 200 g morot
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 morotsblast, finhackad
  • 2 msk olivolja

Korianderyoghurt:

  • 2 dl yoghurt
  • ca 0,3 kruka korianderblad
  • 1 krm salt

Gör så här

Morotssoppa:

  1. Skär morötterna grovt och lägg i en kastrull tillsammans med buljong, kokosmjölk, skivad ingefära, och chili. Låt koka tills morötter är mjuka under lock, ca 20 minuter. (Under tiden kan du laga sesammorötterna).
  2. Stavmixa sedan till slät konsistens och smaka av med limezest och limejuice. Spä ut med vatten till önskad konsistens.

Sesammorötter:

  1. Dela morötterna i mindre bitar. Koka morötterna hastigt i lättsaltat vatten. Häll av. Blanda med finhackad morotspersilija (blasten av morot), olivolja och sesamfrö.

Korianderyoghurt:

  1. Rör ihop koriander och yoghurt. Smaka av med en nypa salt.