Krämig 'Nduja pasta med burrata

Krämig 'Nduja pasta med burrata Nonna Elide
Foto: Köket.se

Krämig 'Nduja pasta med burrata

12 ingredienser

20 min

En riktigt lyxig och krämig pastarätt! Enkel och snabb att göra och med smaker som imponera. Dröm dig bort till Italien och bjud på den här urgoda heta pastan som toppas med krämig burrata och färsk basilika.

Testa Nonna Elide 'Nduja Di Spilinga!
Nonna Elide Nduja produkt NY

Testa Nonna Elide 'Nduja Di Spilinga!

’Nduja är en mjuk och bredbar salami från Italien. En krämig delikatess som har en lätt rökig smak och sting av chili.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 2 schalottenlökar, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 150 g tomatpuré
  • 100 g Nonna Elide 'Nduja Di Spilinga
  • 3 dl grädde
  • 1 dl parmesanost, riven + extra till servering
  • 1-3 dl pastavatten
  • 2 burrata
  • svartpeppar
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan 1 minut kortare än enligt ansvisningen på förpackningen. Reservera lite pastavatten för att ha till såsen.
  2. Stek schalottenlök mjuk i olivolja i en stekpanna. Tillsätt den hackade vitlöken och stek i 2-3 minuter tills det doftar av vitlök. Tillsätt tomatpuréen och 'Ndujan som du bryter ner med en träsked och blandar jämnt med de andra ingredienserna.
  3. Tillsätt grädden och låt koka ihop i 2-3 minuter. Sänk värmen.
  4. Ha i pastan i såsen tillsammans med 1 dl riven parmesanost. Blanda och rör om och tillsätt eventuellt lite pastavatten ifall du önskar en lösare konsistens.
  5. Servera med en gång på fyra tallrikar och fördela burrata över pastan. Toppa med lite extra olivolja, svartpeppar, riven parmesanost och färsk basilika. Njut!
TIPS!
Fler tips!
Krämig salsicciapasta med färska tomater och parmesan Nonna Elide

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer