Krämig pasta med svamp och lövbiff

Krämig pasta med svamp och lövbiff

16 ingredienser

20 min

Den här krämiga pastaräten funkar lika bra till vardags som till helgen. Så otroligt mycket smak och tar endast 20 minuter att svänga ihop! Catarina König använder sig av Bong Touch of Taste Kalvfond för djup smak utan extra krångel.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kalvfond
ToT produkt kalvfond

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kalvfond

Höjer smaken på allt ifrån en mustig köttgryta till enkla köttbullar och en klassisk Bolognese.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 350-400 g tagliatelle
  • 400 g lövbiff
  • 6 skogschampinjoner
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 röd paprika (eller gul)
  • 1 klyfta vitlök (stor)
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 0,5 dl pastavatten
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk färsk timjan, hackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Topping

  • parmesanost
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten al dente.
  2. Strimla lövbiffen, salta och peppra runt om.
  3. Skär skogschampinjonerna i kvartar och förväll i en panna tills vätskan dunstat.
  4. Finstrimla schalottenlök och paprika. Ha i en klick smör i champinjonerna och tillsätt lök och paprika, låt fräsa med försiktigt tills de mjuknat.
  5. Finhacka vitlöken och vänd i.
  6. Ha sedan i vispgrädde, crème fraiche och kalvfond.
  7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar, hackad färsk timjan och en skvätt rödvinsvinäger. (Tillsätt lite pastavatten i såsen om önskas) – Låt koka ihop.
  8. Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Bryn på lövbiffen hårt men hastigt runt om.
  9. Vänd ned lövbiffen i såsen och häll av pastan som också sedan vänds ihop med såsen.
  10. Lägg upp på serveringstallrikar, riv över rikligt med parmesan och toppa med färsk timjan.
TIPS!
Fler tips!
Krämig fläskfilégryta

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer