Krämig persiljepotatis

Krämig persiljepotatis
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Krämig persiljepotatis

14 ingredienser

30 m

Krämig persiljepotatis blir ett perfekt tillbehör till sommarens middagar.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk färsk pepparrot
  • 3 msk limesaft
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe persilja

Potatissallad

  • 800 g färskpotatis, tvättad och skrubbad
  • smör, skirat
  • 200 g sockerärtor
  • 0,5 knippe rädisa
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 70 g Västerbottensost, tunt skivad
  • salt
  • vitpeppar

Servering

  • gräslök, finhackad

Gör så här

Dressing

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och rör om.

Potatissallad

  1. Borsta och skölj potatisen. Koka den sedan mjuk i saltat vatten.
  2. Pensla potatisen med skirat smör.
  3. Grilla potatisen krispig i några minuter, eller rosta i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.
  4. Skölj och dela sockerärtorna samt ansa och skär rädisorna i tunna skivor.
  5. Blanda alla ingredienser till potatissalladen i en stor skål, smaka av med salt och vitpeppar.

Servering

  1. Servera potatissalladen toppad med gräslök.