Krämig potatisgratäng med karamelliserad lök

Krämig potatisgratäng med karamelliserad lök
Foto: Bong Touch of taste

Krämig potatisgratäng med karamelliserad lök

9 ingredienser

1 h 15 min

En klassisk krämig potatisgratäng fast men en twist. Genom att karamellisera lök och vitlök och tillsätta oxfond tar man gratängen till en ny dimension. Perfekt till en god bit kött eller fågel.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Oxfond
ToT oxfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Oxfond

Höjer smaken på alla dina kött- och gryträtter samt kraftigare såser.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smör
  • 2 lökar, strimlade
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 msk Bong Touch of Taste Oxfond
  • 8 fasta potatisar, skalade och skivade (stora)
  • 3 dl gratängost, riven
  • 4 dl grädde (40%)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna.
  2. Stek lök och vitlök sakta tills det blivit karamelliserat.
  3. Slå i fonden och rör om, ställ sedan åt sidan.
  4. Blanda potatisen med osten och smaksätt med salt och peppar.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg i hälften av potatisen. Lägg i den karamelliserade löken och täck med resten av potatisen.
  6. Slå på grädde och baka gratängen i ugnen, ca 1 timme på 175 grader.
TIPS!
Fler tips!
Toscansk kycklinggryta med krispig bacon Bong Touch of Taste

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer