0,5 tsk malen gurkmeja (kan uteslutas, ger fin färg till såsen)
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär potatisen i tunna skivor, använd gärna en mandolin.
Varva potatis och purjolök i en ugnssäker form. Blanda med riven ost, salt och peppar.
Häll över grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme, efter drygt halva tiden så sänker du värmen till 160 grader för att låta köttet gå med mot slutet.
Skala och finhacka löken. Blanda ihop alla ingredienser till den kalla bearnaisesåsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt fram till servering.
Salta och peppra köttet på båda sidor. Hetta upp en stekpanna och stek oxfilébitarna hastigt i smör. Lägg dem i ugnssäker form och stick in en stektermometer i en av köttbitarna. Tillaga tills innertemperaturen visar 58 grader (medium-rare).
I samma stekpanna som du stekte köttet steker du svamparna tills att de fått fin färg på bägge sidor.
Servera köttet tillsammans med krämig gratäng, portabellosvamp och kall bea.