Krämig rotfruktssoppa med gräslök

Krämig rotfruktssoppa med gräslök

10 ingredienser

30 m

Gräddig och god soppa på rotfrukter och gräslök. Har du rotfrukter över i kylskåpet som bör ätas upp är det här en perfekt middag, du kan blanda vilka rotfrukter du vill! I det här receptet används kålrot, morot, palsternacka och potatis.

Felix tipsar!
Felix soppa ost och broccoli

Felix tipsar!

Testa Felix krämiga Ost & Broccolisoppa toppad med krispiga grönsaker så som morötter för att ge extra tugg!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 kålrot, liten
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök (stor)
  • 3 klyftor vitlök
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • 1 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Skala och skär alla rutfrukter i tärningar. Hacka löken.
  2. Fräs lök och rotfrukter i en stor kastrull med lite olja i några minuter.
  3. Pressa ner vitlöksklyftor och fräs ytterligare någon minut.
  4. Slå över vatten och tillsätt buljongtärningar. Låt soppan puttra i 15 minuter. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp på nytt.
  5. Servera soppan rykande het och toppa med gräslök.
TIPS!
Klimatstämpel felix

Bra val med Felix!

Genom att redovisa produkters klimatavtryck vill Felix göra det lättare att välja klimatsmart mat.