Krämig sparrispasta med parmesan

POPULÄRT
koket.se
Krämig sparrispasta med parmesan
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Krämig sparrispasta med parmesan

11 ingredienser

Enkel middag med få ingredienser och mycket smak där färsk grön sparris vänds runt med pasta i en krämig sås med parmesan och vitlök.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g grön sparris
  • 4 msk crème fraîche
  • 1 msk brynt schalottenlöksfond
  • 4 port pasta (t ex rigatoni)
  • 75 g parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök fint. Stek det hackade mjukt i olivoljan utan att det tar färg. Salta och peppra.
  2. Skiva sparris tunt på diagonalen men spara knopparna hela.
  3. Koka pastan i välsaltat vatten ca 1 minut kortare än vad som står på förpackningen.
  4. Vänd ned crème fraiche och fond i löken samt en slev pastavattnen. Koka upp och vänd ned sparrisen.
  5. Häll av pastan och spara lite pastavatten.
  6. Lägg ned pastan och låt allt koka ihop i ca 1 minut.
  7. Ta från plattan och riv över parmesan. Toppa med basilika och nymalen svartpeppar!