Krämig svamppasta med parmesan

Krämig svamppasta med parmesan Kungsörnen
Foto: Köket.se

Krämig svamppasta med parmesan

13 ingredienser

20 min

Vi älskar den här enkla svamppastan som funkar lika bra till vardags som till helgen! Krämig, smakrik, vego - och du kan självklart variera rätten genom att använda den svamp som du har till hands.

Vardagstips!
Kungsörnen Spaghetti fullkorn

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Fullkornspasta Spaghetti.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Fullkornspasta Penne
  • 300 g skogschampinjoner (eller annan valfri svamp)
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 schalottenlökar, hackad
  • olja, att steka i
  • 3 dl grädde
  • 1 msk fond (valfri)
  • 1 msk soja
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk timjan
  • färsk persilja
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Koka pastan 1 minut kortare än enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva svampen och stek i olja i en stekpanna på medelhög värme. Låt svampen få steka tills den har fått fin färg, och rör gärna inte om för mycket. Stek i ca 10 minuter tills vätskan är borta. Ställ åt sidan.
  3. I samma panna steker du vitlök och schalottenlök i olja tills den mjuknat något. Tillsätt grädde, fond och soja. Låt koka ihop i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg i pastan i pannan tillsammans med svampen och färska hackade örter. Blanda om och servera med riven parmesan!
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Enkel halloumipasta med chili och vitlök Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler goda vardagsrecept.

Läs mer