Vi älskar den här enkla svamppastan som funkar lika bra till vardags som till helgen! Krämig, smakrik, vego - och du kan självklart variera rätten genom att använda den svamp som du har till hands.
300 g skogschampinjoner (eller annan valfri svamp)
3 klyftor vitlök, finhackad
2 schalottenlökar, hackad
olja, att steka i
3 dl grädde
1 msk fond (valfri)
1 msk soja
salt
svartpeppar
färsk timjan
färsk persilja
parmesanost, riven
Gör så här
Koka pastan 1 minut kortare än enligt anvisning på förpackningen.
Skiva svampen och stek i olja i en stekpanna på medelhög värme. Låt svampen få steka tills den har fått fin färg, och rör gärna inte om för mycket. Stek i ca 10 minuter tills vätskan är borta. Ställ åt sidan.
I samma panna steker du vitlök och schalottenlök i olja tills den mjuknat något. Tillsätt grädde, fond och soja. Låt koka ihop i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i pastan i pannan tillsammans med svampen och färska hackade örter. Blanda om och servera med riven parmesan!