Värmande vegogryta med aubergine, yoghurt, tomat, lök och mustiga kryddor från det indiska köket. Servera på nytt sätt och bjud grytan i bakad potatis toppad med en syrlig citrussallad.
Stick några hål i varje potatis med en provsticka eller en gaffel.
Slå in varje potatis i aluminiumfolie och lägg på en ugnsplåt.
Tillaga i ugnen tills de är mjuka rakt igenom (innertemperatur 97 grader), det tar ca 1 timme.
Skär auberginen i 2-3 cm stora bitar. Salta dem runt om. Bryn auberginen i olivolja i en het stekpanna. Lägg över dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugnen, 200 grader, 10-15 minuter.
Stöt de torkade kryddorna i en mortel.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs kort i olivolja tills det mjuknar. Tillsätt de mortlade kryddorna samt lagerblad och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt tomaterna och låt koka upp. Avsluta med att vända ner yoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tag ut auberginen och låt sjuda med i såsen i 5-10 min
Grovhacka jordnötterna. Skala och skär apelsinen i tärningar. Blanda apelsin med jordnötter och strimlad mynta. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tag ut bakpotatisarna och låt dem svalna något. Kryssa dem med en kniv och tryck lätt på sidorna så att potatisen öppnar upp sig.
Lägg i en klick smör och toppa med lite av auberginegrytan med påfyllnad på sidan. Strö över citrussallad och färsk koriander.