Kraterbullar

NYHET
Kraterbullar
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Kraterbullar

8 ingredienser

30 min

Snabbakade fikabullar fyllda med socker och kanel. Perfekta att göra när tiden är knapp.

Ingredienser

portioner stycken
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk

Fyllning

  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna: mjöl, socker och bakpulver.
  2. Ha i smöret och finfördela med en trägaffel. Tillsätt mjölk och arbeta ihop degen. Låt vila 10 minuter innan utbakning. Blanda under tiden ihop fyllningen av smör, socker och kanel. Rulla degen till bullar och lägg på en smord plåt.
  3. Tryck ner ett hål/krater i varje bulle med tummen Klicka i fyllningen i hålen.
  4. Grädda bullarna i 225 grader i 10 minuter. Klart!