Krispig fisktaco med ingefära och rödkålsslaw

Krispig fisktaco med ingefära och rödkålsslaw
Foto: Sofia Kallen
Caroline Wilbois
Caroline Wilbois

Krispig fisktaco med ingefära och rödkålsslaw

Av: Caroline Wilbois

Från: Biggest loser

14 ingredienser

15 min

Det går såklart utmärkt att pankopanera eller varför inte kokospanera fisken själv, men vill man ha middag på bordet inom en kvart så vill man. Färdigpanerad fisk är poppis hos alla barn och med smakrik rödkålsslaw och söt mango har vi en ny utmanare till fredagstacon. Tips! Justera mängden chili och ingefära efter tycke och smak.

Ingredienser

portioner
  • ca 380 g sprödbakad fisk, fryst
  • 400 g rödkål
  • 3-4 cm färsk ingefära
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 limefrukt, juicen
  • 1 gurka
  • 3 morötter
  • 3 dl fryst mango, tinad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 8 tortillabröd (eller stora salladsblad)

Gör så här

  1. Tillaga fisken i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hyvla rödkålen med en mandolin eller osthyvel i en skål. Skala och riv ingefäran. Blanda kålen med majonnäs, ingefära, soja, sesamolja, sesamfrö, chiliflakes och limejuice.
  3. Skär gurkan och morötter i stavar
  4. Servera fisken i bröden tillsammans med coleslaw, gurkstavar, morot och tinad mango

400kcal/portion i salladsblad | 650kcal/portion i tortillabröd (2 st)