Krispig halloumi med persikosalsa och sojamajo

POPULÄRT
koket.se
Krispig halloumi med persikosalsa och sojamajo NY
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Krispig halloumi med persikosalsa och sojamajo

20 ingredienser

40 min

En riktigt färgglad middagstallrik fylld med godsaker som krispig halloumi, en sötsyrlig persikosalsa, god majonnäs och smakrikt svart ris.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g halloumiost (eller stek- eller grillost)
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 l rapsolja
  • 3 dl svart ris
  • 3 persikor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 färsk lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 limefrukt, saften

Sås

  • 3 dl majonnäs
  • 1,5 msk japansk soja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 limefrukt, limesaft från 0,5 och finrivet skal från hela
  • salt
  • peppar

Till servering

  • sesamfrön

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rör ihop ingredienserna till sojamajonnäsen. Smaka av med salt.
  3. Skär tomater och persika i trevliga ojämna bitar. Skiva löken. Skiva chili.
  4. Vänd runt tomat, persika, lök, chili och olivolja i en skål. Pressa ned resterande lime. Hacka koriandern grovt och vänd ned hälften.
  5. Bryt varje halloumiost i två delar (det finns ett "veck" i osten från början) och skär dem sedan i bitar. Torka av halloumin om den är blöt.
  6. Knäck ägget i en tallrik och vispa upp det lätt. Lägg mjöl på en tallrik och panko i en annan tallrik.
  7. Värm oljan till 180 grader i en stor kastrull eller gryta.
  8. Vänd halloumin först i mjöl, därefter i ägg och till sist i panko. Fritera de panerade ostbitarna i omgångar till gyllene färg på bägge sidor.
  9. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  10. Servera med sås, ris, salsa, koriander och sesamfrön.