Krispig spätta med curryremoulad

koket.se
Krispig spätta med curryremoulad
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Krispig spätta med curryremoulad

21 ingredienser

30 m

Pankopanerad rödspätta som serveras med en riktigt god remouladsås och snabb gurksallad. Perfekt rätt för hela familjen!

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Curryremoulad

  • 1 msk curry
  • 2 msk äppeljuice
  • 400 g picklesgrönsaker
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 1 citron, skalet
  • olivolja
  • salt

Panerad spätta

  • 600 g rödspätta
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg, vispade
  • 3 dl pankoströbröd
  • smör, att steka i

Servering

  • dill
  • potatis, kokt
  • citron, skal

Gör så här

Curryremoulad

  1. Blanda curry och äppeljuice.
  2. Sila bort vätskan från pickles och mixa snabbt i matberedare.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Gurksallad

  1. Dela gurkan och skiva tunt på längden med mandolin. Skiva löken tunt. Blanda allt och smaka av med hackad dill, citron, olivolja och salt.

Krispig spätta

  1. Panera fisken i mjöl, ägg och sist panko. Stek i smör på medelvärme tills fisken är gyllenbrun.