Pizza med kyckling och hemgjord tomatsalsa

Pizza med kyckling och hemgjord tomatsalsa
Foto: Anna Clarén
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Pizza med kyckling och hemgjord tomatsalsa

11 ingredienser

Snabblagad pizza med grillad kyckling på tortillabröd. Variera genom att göra quesadillas av samma recept. Recept från boken Lax och kyckling.

Variera genom att göra quesadillas av samma recept. Halvera mängden färska tomater, skär dem istället i bitar och tillsätt dem sedan till salsan. Fördela såsen på 4 tortillabröd och strö på kyckling och riven ost. Lägg på ett tortillabröd som lock på varje och stek i en torr stekpanna.

Ingredienser

portioner
  • 4 tortillabröd (mellanstora)
  • 0,5 grillad kyckling
  • 4-5 tomater (stora)
  • 3 dl Västerbottensost (eller annan lagrad ost)

Tomatsalsa

  • 1 gul lök
  • olivolja, att steka i
  • 4 dl krossade tomater
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 2 krm rökt paprikapulver

Gör så här

  1. Lägg tortillabröden på två bakpappersklädda plåtar. Rensa och skär kycklingen i tärningar.

Tomatsalsa

  1. Hacka löken till salsan och fräs den i olivolja i en kastrull, den ska bli mjuk och glansig.
  2. Tillsätt krossade tomater, socker, oregano, chipotlepasta och paprikapulver.
  3. Låt salsan småputtra i 5 minuter och ställ den sedan att svalna något.
  4. Fördela salsan på bröden. Skär tomaterna i skivor. Lägg på kycklingkött, tomatskivor och riven ost.
  5. Grädda i 225 graders ugnsvärme i 5–6 minuter tills osten fått färg.
  6. Servera pizzorna medan de är varma.