Kroppkakor fyllda med svamp och serverade med en härlig ostkräm kan bli en ny favorit för hela familjen. Perfekt att servera på hösen när svampen är i säsong.
Blanda ner mjöl och sedan äggula i den pressade potatisen. Arbeta in mer durumvete tills du har en smidig deg, lägg degen i burk med lock och låt vila i 30 minuter.
Svampfyllning
Hacka svampen och stek den i smör tillsammans med lite hackad schalottenlök. Smaka av med salt och peppar.
Ostkräm
Värm upp ost och grädde i kastrull så osten börjar smälta. Osten får dock inte smälta helt och bli för varm. Häll upp blandningen i en kannmixer.
Häll i ett ägg och mixa i matolja tills du får en krämig konsistens. Smaka av med salt.
Kroppkakor forts.
Dela upp degen i mindre bullar (ca 22 g styck). Tryck ut degbitarna i en form eller pressa ut i handen. Fyll dem sedan med svampfyllning.
Koka upp vatten i en större kastrull. Sänk värmen så att det sjuder och lägg i kroppkakorna. När kroppkakorna flyter upp till ytan ska de ligga ytterligare ca 5 minuter i vattnet.
Ta upp kroppkakorna och låt dem ånga av.
Servering
Bryn kroppkakorna runt om i en stekpanna precis innan servering.