Krossad färskpotatis med varmrökt lax

Malin Söderström

Krossad färskpotatis med varmrökt lax

6 ingredienser

40 m

Vad är väl härligare än krossad färskpotatis med gräddfil, ramslök och varmrökt lax? Perfekt sommarmat!

Ingredienser

portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 2 dl gräddfil, avrunnen (låt rinna av i ett kaffefilter ca 1 timme)
  • 1 knippe ramslök, mortlad med lite rapsolja
  • salt
  • 600 g varmrökt lax
  • dill (sallad eller andra späda blad)

Gör så här

  1. Skölj och skrubba potatisen om den är otvättad. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet när potatisen är mjuk och låt ånga av.
  2. Rör samman den avrunna gräddfilen med ramslöken och smaka av med salt.
  3. Lägg i potatisen och krossa den lätt med en träslev, vänd runt. Lägg gräddfilspotatisen i en plastfilmsklädd liten form och ställ kallt minst en timme innan potatisen skärs upp.
  4. Servera gräddfilspotatisen med rökt lax eller annan rökt fisk. Toppa med dill eller andra örter.