Krossad potatis med Philadelphia och bacon

Krossad potatis med Philadelphia och bacon

7 ingredienser

20 min

Ett perfekt sätt att använda den överblivna kokta potatisen. Den här rätten är riktigt god som ett tillbehör till det grillade i sommar!

Räddad med Philadelphia!
Philadelphia orginal vit

Räddad med Philadelphia!

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g potatis, kokt
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g smör
  • flingsalt
  • 1 förp tärnad bacon
  • 200 g Philadelphia Vitlök & Örter
  • färsk basilika, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Krossa de kokta potatisarna med en gaffel på en bakplåtsklädd plåt.
  3. Smält smöret och pressa ner en vitlöksklyfta. Pensla potatisen med vitlökssmöret och krydda med lite flingsalt och svartpeppar.
  4. Strö över tärnat bacon och gratinera i ugnen i 10-15 minuter eller tills allt fått fin färg.
  5. Lägg upp på ett serveringsfat, klicka ut Philadelphia och garnera eventuellt med lite färsk basilika.
TIPS!
Rädda maten med Philadelphia!
Spaghetti med krämig köttfärssås

Rädda maten med Philadelphia!

Här har vi samlat smarta recept med Philadelphia och klassiska råvaror som alltid lyckas bli över.

Läs mer