Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök

POPULÄRT
Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök

8 ingredienser

40 m

Att krossa potatis och sen ugnsrosta den är helt fantastiskt gott. Här toppar Sandra potatis med brynt smör med ansjovis och örter, vilket gör det hela ännu godare!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg små delikatesspotatisar
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 150 g smör
  • 5 ansjovisfiléer
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Koka potatisen i rejält salt vatten tills den är mjuk.
  2. Häll av potatisen och lägg dem i en ugnsfast form, krossa dem med en slev eller om de är kalla, din hand.
  3. Ringla över 1 dl olivolja, salt och peppar och blanda runt.
  4. Rosta i ugn på 225 grader tills potatisen är väldigt krispiga och frasiga, ca 25 min, rör om då och då.
  5. Bryn smöret i en liten kastrull tills det doftar som smörkola, finhacka under tiden ansjovisen och örterna. Vispa sedan ner dem i smöret som du häller över potatisen när de är klara i ugnen.