Krusbärs- och rabarberkräm

Krusbärs- och rabarberkräm
Foto: Jens Linder
Jens Linder
Jens Linder

Krusbärs- och rabarberkräm

7 ingredienser

30 m

”Det här är min favoritkräm, som mormor Ella brukade laga om somrarna.” /Jens Linder

Ingredienser

portioner
  • 4 dl krusbär, mogna, rensade och sköljda
  • 2 stjälkar rabarber, i små bitar [ca 300 g]
  • 2-3 dl strösocker
  • 7-8 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk vatten, kallt

Till serveringen

  • mjölk (eller grädde)

Gör så här

  1. Koka upp bär och rabarber med socker och vatten. Låt sjuda i 10–15 minuter tills de mjuknat.
  2. Gör en redning av potatismjöl och 3 msk vatten. Vispa ner redningen bland bären och rabarberna.
  3. Koka sedan upp krämen under omrörning och dra åt sidan. Låt svalna något.
  4. Servera med mjölk eller grädde.