Krustader med svampröra

koket.se
Krustader med svampröra
Nazuk Turdieva
Nazuk Turdieva

Krustader med svampröra

9 ingredienser

20 m

Krustader är alltid en uppskattad bufférätt. De här är fyllda med svampröra och toppade med lingon.

Se Nazuk Turdieva laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • ca 2 dl torkade trattkantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1,5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • smör (till stekning)
  • rårörda lingon
  • krustader

Gör så här

  1. Häll kokande vattnen över kantarellerna, låt stå i 5 minuter.
  2. Häll sedan av vattnet från kantarellerna.
  3. Hacka kantarellerna fint och stek dem i lite smör tillsammans med hackad schalottenlök och riven vitlök.
  4. Stek i ca 3 minuter och häll sedan på vispgrädde. Låt puttra på medelvärme tills all vätska är borta och röran är krämig.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör samman några frysta lingon med lite strösocker.
  7. Fyll krustaderna med svampröran och toppa med några rårörda lingon.