Kryddig auberginegryta med rött ris och örtigt citronhack

koket.se
Kryddig auberginegryta med rött ris och örtigt citronhack
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Kryddig auberginegryta med rött ris och örtigt citronhack

16 ingredienser

30 min

Snabblagad vegogryta med indiska smaker gjord på  aubergine, bönor, färska tomater och spenat toppad med ett fräscht örthack på citron, dill och mynta.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 cm ingefära
  • 1 aubergine, stor
  • 3 tomater
  • 2 msk garam masala
  • 1 burk färdigkokta stora vita bönor [400 g]
  • 200 g färsk spenat
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Topping

  • 1 kruka mynta
  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 citron
  • 2 dl matyoghurt

Till servering

  • 4 port rött ris

Gör så här

  1. Skala, halvera och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken och ingefäran. Skär auberginen i 1-2 cm stora bitar. Hacka tomaterna.
  2. Stek den gula löken gyllene i olja i en gryta. Tillsätt vitlök och ingefära och stek ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt auberginen i grytan och stek tills den också har fått lite färg.
  4. Krydda med garam masala. Rör runt och tillsätt därefter tomaterna. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönorna i grytan. Häll på vatten så att det precis täcker. Låt grytan koka ihop.
  6. Hacka mynta och dill till toppingen. Riv ned citronskal och låt stå.
  7. Ta grytan från värmen och vänd ner spenaten. Servera med ris, en klick yoghurt och örttoppingen!