Kryddig svamptacos med vitlökssås

koket.se
Kryddig svamptacos med vitlökssås
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Kryddig svamptacos med vitlökssås

16 ingredienser

20 m

Lättlagad vegetarisk tacos med skogschampinjoner, portabellosvamp och enkel vitlökssås. Lika gott på en måndag som till helgen.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Svampfärs

  • 500 g skogschampinjoner, rivna
  • 2 portabellosvampar, grovt hackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Vitlökssås

  • 3 dl crème fraîche
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • 0,5 knippe persilja
  • Tillbehör
  • tortillabröd
  • tomat
  • isbergssallad
  • persilja
  • parmesanost

Gör så här

  1. Riv champinjonerna på ett rivjärn, använd den grova sidan.
  2. Stek de rivna champinjonerna, hackad portabello och en nypa salt på hög värme tills nästan allt vatten har avdunstat och svampen är en aning krispig. Ställ åt sidan.
  3. Fräs lök, vitlök, chili och spiskummin mjukt, blanda sedan ner svampen och ha i smöret, fräs någon minut, ställ åt sidan.
  4. Blanda ihop vitlökssåsen.
  5. Servera sedan genom att fylla varma tortillabröd med vitlökssås, svampfärs, tomat, sallad, persilja och riven parmesan.