Kryddiga scones med zucchini och ingefära

POPULÄRT
Kryddiga scones med zucchini och ingefära
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kryddiga scones med zucchini och ingefära

9 ingredienser

20 m

Matiga scones som görs med riven zucchini, ingefära och yoghurt. Toppas med rostade pumpafrön.

Ingredienser

portioner scones
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 msk farinsocker
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl zucchini, riven
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 100 g smör
  • 3 dl mild yoghurt
  • 1 dl rostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl, finfördelat smör, bakpulver, salt, socker, fint riven zucchini och fint riven ingefära i en bunke eller köksassistent. Tillsätt yoghurt och blanda till en kladdig smet.
  3. Mjöla händerna och fördela degen i åtta klumpar och platta ut till tefatsstora rundlar på bakplåtsklädda plåtar. Pricka sconesen med en gaffel och häll på rostade pumpafrön och tryck fast.
  4. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Njut nygräddade med curd, marmelad och/eller ost.