Korvgryta - en riktigt härlig vardagsmiddag som går fort att göra. Stefan serverar sin variant med pepparrotsstuvade rotfrukter. Rustikt, gott och enkelt när det är som bäst.
Koka upp fond och vatten i en stor kastrull. Lägg i gul lök, purjolök, lagerblad och kryddpeppar, låt koka några minuter.
Skiva falukorven och lägg i den och savoykålen i grytan, låt sjuda i 5 minuter, avluta med en halv kruka hackad persilja.
Stuvning
Skala och koka morot och potatis tills mjuka.
När de svalnat något - skär ned i grova bitar.
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt grädde, mjölk och senap samt citronskal. Koka upp och låt koka försiktigt några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering: koka upp såsen igen, lägg i potatis och morot och låt allt bli varmt, vänd ner 0.5 kruka hackad persilja och riven pepparrot i sista sekund innan servering.