Tom Sjöstedts variant på en riktig helgklassiker - fläskkarré med kokt morot, broccoli och blomkål. Missa inte heller hans fantastiska recept på gräddsås, helt otroligt god!
Mixa alla hela kryddor i en kaffekvarn. Blanda med cayennepeppar. Klart.
Fläskkarré
Dela köttet i feta bitar och krydda med kryddblandningen och salt. Stek hårt i panna med lite olja. Baka klart i ugnen på 175 grader till ca 65 grader. Låt vila till 75 grader i innertemp. Skiva upp och njut.
Kokta grönsaker
Skär ner alla grönsaker i mindre bitar. Koka först moroten sedan lägg i blomkål och broccoli. Låt koka 1 minut. Avsluta med purjolöken och koka några sekunder till. Sila bort vätskan och blanda upp med olivolja, körvel och citronskal. Smaka ev. av med salt.
Gräddsås
Fräs lök och äpple i smör. Tillsätt ansjovis och slå på kalvbuljong och grädde. Låt koka ihop 4-5 minuter. Slå på ättika, soja och lingon. Red av med lite maizena till perfekt konstisens.
Sila ner i ny kastrull och smaka av med salt, ev. socker och lite ansjovisspad. Mixa skummig innan servering.