Kryddstekt kotlett med ljummen potatissallad

koket.se
Kryddstekt kotlett med ljummen potatissallad
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Kryddstekt kotlett med ljummen potatissallad

18 ingredienser

40 min

En enkel vardagsmiddag där sås och potatis tillsammans blir en urgod potatissallad. Den benfria kotletten klappas in med en torr kryddblandning bestående av paprika, koriander och basilika innan den steks i panna.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskkotlett, benfri, skuren i 8 tunna skivor
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk torkad basilika
  • 50 g smör
  • rapsolja

Ljummen potatissallad

  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 salladshuvuden
  • 3 msk kapris
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk sherryvinäger
  • 3 dl olivolja, mild
  • salt

Garnering

  • parmesanost

Gör så här

Kryddstekt kotlett

  1. Blanda kryddorna. Klappa in i kotlettskivorna med kryddblandningen.
  2. Stek dem först i het panna med rapsolja, vänd kotletterna och tillsätt smör. Ös och stek klart.

Ljummen potatissallad

  1. Koka potatisen precis klar, låt svalna något. Dela potatisarna och lägg i en bunke.
  2. Ta bort roten på salladen och skär salladen i grova bitar.
  3. Mixa sallad, kapris, senap, basilika, persilja, vitlök och vinäger i en matberedare eller blender. Tillsätt oljan i en fin stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt.
  4. Blanda ner dressingen i potatisen och vänd runt och servera direkt.
  5. Lägg potatissallad på tallrikar, toppa med 2 kotletter på varje tallrik och riv parmesan över.