Kungskrabba med sparris

POPULÄRT
Kungskrabba med sparris
Foto: Tv4

Kungskrabba med sparris

Av: Victoria i Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20 m

Kungskrabba med sparris och brynt citronsmör är en riktigt festlig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe grön sparris
  • salt
  • 125 g smör
  • 2 msk citron, pressad
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 600 g kungskrabba (1–2 ben)
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade

Gör så här

  1. Koka upp sparrisen hastigt i saltat vatten så att de behåller spänsten, ca 4 minuter.
  2. Bryn smöret i ca 5–10 minuter, tillsätt pressad citron och hackad persilja.
  3. Dela benen från kungskrabban i lederna och klipp upp benen med en sax. Klipp bort en bit av skalet så att benen ”öppnas”.
  4. Lägg upp krabbenen på fat tillsammans med delad sparris. Ringla lite av smöret över och servera resterande smör vid sidan om.