Saftig och krispigt stekt kyckling serverad med lättrostade tomater, haricots verts och en gudomligt god smörsås smaksatt med färsk dragon. Passar lika bra att servera en vardag som till fest.
4 msk färsk dragon, hackad, spara gärna lite till garnering
Garnering
1 ask krasse
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader.
Salta och peppra kycklingen. Bryn med skinnet ner i olja, tillsätt smör, vitlök och timjankvistar efter någon minut. Vänd kycklingen och ge den skinnfria sedan lite stekyta.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
Dela tomaterna och lägg dem med snittytan upp i formen med kycklingen. Salta lätt. Tillaga tomater och kyckling i ugn tills kycklingens innertemperatur är 70 grader, ca 20-30 minuter.
Koka bönorna mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet. Smält smör tillsammans med vitlök i en kastrull. Tillsätt salladslök och bönor, vänd runt. Smaka av med salt.
Koka ihop vin, vinäger och lök tills nästan inget återstår. Rör ner smöret och låt det smälta, såsen får inte koka. Tillsätt dragonen och smaka av med salt.
Servera kycklingen med bönor, tomater och smörsås. Garnera gärna med krasse och dragon.