Kyckling med citron- och basilikasås

Kyckling med citron- och basilikasås
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Kyckling med citron- och basilikasås

9 ingredienser

45 m

Köp kyckling av så bra kvalitet du hittar så kommer det här bli supergott ihop med basilikasåsen, dessutom är det så enkelt! Perfekt rätt till buffébordet. Ställ gärna fram tillsammans på buffébordet med  lite färdig hummus, färdig gazpacho, gott bröd och en fräsch sallad /Jessica

Ingredienser

portioner10 - 15

Kyckling

  • 1,5 kg kycklingfilé
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk svartpeppar
  • 100 g smör

Citron- och basilikasås

  • 9 dl grekisk yoghurt
  • 1 l färska basilikablad [ca 3 krukor]
  • 2 citroner, zest och saft
  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Bred smöret i en ugnsfast form.
  2. Salta och peppra kycklingen. Lägg kycklingen i formen och baka till innertemperatur på ca 70 grader.
  3. Mixa alla ingredienser till såsen till en slät grön sås.
  4. Ta ut kycklingen och låt svalna något, skiva upp och häll över såsen.