Kycklingklubbor med hasselbackspotatis och dillkräm är alltid en bra idé att servera som vardagmiddag. Genom att grilla både kycklingklubborna och hasselbackspotatisen på samma plåt sparar du tid och får en enhetlig matlagning.
Blanda olivolja, torkad dill, citronsaft, pressad vitlök, salt och svartpeppar i en skål.
Skölj och torka kycklingklubborna.
Pensla klubborna med marinaden och placera dem på en ugnsfast plåt.
Hasselbackspotatis
Skölj och torka potatisarna.
Skär tunna skivor längs varje potatis, men se till att inte skära helt igenom.
Placera potatisarna på samma plåt som kycklingen.
Pensla potatisarna med smält smör och strö över hackad dill.
Ställ in plåten i ugnen i ca 40-45 minuter eller tills kycklingklubborna är genomstekta och har fått en fin yta. Samtidigt kommer potatisen bli mjuk och få en krispig yta.
Dillkräm
Blanda gräddfil, citronsaft, hackad dill, salt och svartpeppar i en skål.
Servering
Servera kycklingklubborna på en bädd av hasselbackspotatis.
Strö över ytterligare färsk dill och flingsalt som smakförstärkning.
Komplettera med en enkel sallad eller grönsaker efter smak.