Skala potatisen och riv på grova sidan på rivjärnet. Lägg i kallt vatten.
Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och stek potatisen på medelhög värme. Vänd på potatisen då och då. Salta och peppra.
Kycklingschnitzel
Dela kycklingfiléerna på längden så att det blir två tunna filéer. Lägg dem en åt gången i en spritspåse eller direkt på en skärbräda. Banka med undersidan av en kastrull ut dem till schnitzlar.
Blanda panko med parmesan, lägg i en djup tallrik. Lägg även mjöl och uppvispat ägg i två separata djupa tallrikar.
Vänd de utbankade filéerna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoblandningen. Salta och peppra på båda sidor.
Stek schnitzlarna i mycket smör i en stekpanna, ett par minuter per sida. Lägg över dem i en ugnssäker form och varmhåll på 60 grader i ugnen.
Skysås
Fräs tomatpurén och krossad vitlök i stekpannan som du nyss stekte schnitzlarna i. Häll på vin, vatten, kalvfond och balsamvinäger. Lägg ev i timjankvistarna. Låt koka ned till hälften. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servering
Servera schnitzlarna till den råstekta potatisen och den goda skysåsen. Toppa med kapris och finhackad persilja.