Kycklingspett med dillpotatis

Kycklingspett med dillpotatis

15 ingredienser

50 min

En härligt somrig grillmiddag med färdigmarinerade grillspett, sotas spetskål och en härligt dillbakad potatis. Alldeles underbart.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga Kycklingspett ingefära & chili

Lönneberga tipsar!

Färdigmarinerade kycklingspett - snabbt, enkelt och supergott!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga Kycklingspett Ingefära & chili (á 480 g)

Grillad spetskål

  • 500 g spetskål
  • 1 citron
  • 100 g prästost
  • olivolja
  • salt

Dillbakad potatis

  • 500 g potatis
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • olivolja
  • salt

Kryddig yoghurt

  • 2,5 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk fänkålsfrö, mortlad
  • tabasco (några stänk)
  • salt

Gör så här

Dillpotatis:

  1. Värm ugnen till 200 °C. Dela potatisen och blanda med olja, salt och finhackad dill. Ugnsbaka i 40 minuter till genommjuk med en fin, rostad yta.

Kryddyoghurt:

  1. Blanda ingredienserna och smaka av med salt. Ställ i kylskåpet till servering.

Spetskål:

  1. Värm grillen till medeltemperatur. Klyfta spetskålen i 4 bitar. Häll på olja, salt och rivet skal från citronen och gnid in i kålen. Grilla spetskålen runt om tills den mjuknat och har en fin grillad yta.

Kyckling:

  1. Tillaga kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen.

Servering:

  1. Servera kycklingspett med dillpotatis, kryddyoghurt och kål. Avsluta med att riva över prästosten på spetskålen.
TIPS!
Fler tips!
Grillad Chimichurrikyckling med vattenmelonsallad

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer