Kycklingwok med äggnudlar och sichuanpeppar

Kycklingwok med äggnudlar och sichuanpeppar
Foto: TV4

Kycklingwok med äggnudlar och sichuanpeppar

Av: Sveriges mästerkock - lagtävling

Från: Sveriges mästerkock

15 ingredienser

60 m

En nudelwok med kyckling från sichuanköket  - Bang Bang Ji Si.

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 2 ägg
  • 250 g äggnudlar
  • 100 g rättika
  • 100 g salladslök
  • 100 g morot
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk solrosolja
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk risvinäger
  • 0,5 dl kycklingbuljong
  • 1 msk chilipasta
  • 1 msk sichuanpeppar, rostad

Gör så här

  1. Skär morot, rättika och vårlök i fina strimlor.
  2. Salta kycklingbrösten och sätt ugnen på 150 grader. Baka kycklingen i ugn till en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och låt kallna.
  3. Koka upp vatten till nudlarna och koka de 2 minuter kortare än anvisning på paketet. Häll av och skölj i kallt vatten.
  4. Finhacka vitlöken och fräs på hög värme i en wok eller stekpanna, innan löken fått färg så knäck i två ägg och rör runt hastigt med en träslev så att det blir smulor.
  5. Tillsätt grönsakerna, nudlar, ljus och mörk soja, socker, risvinäger, buljong och chilipasta. Blanda runt ordentligt.
  6. Riv isär kycklingen och toppa nudlarna med strimlorna. Strö över rostad sichuanpeppar och servera.