Lamm- och högrevskorv med mandelpotatismos och rostad paprikasallad

Lamm- och högrevs korv med mandelpotatismos och rostad paprikasallad
Foto: TV4
Charlotta Sturnegk
Charlotta Sturnegk

Lamm- och högrevskorv med mandelpotatismos och rostad paprikasallad

Av: Charlotta Sturnegk

Från: Efter stängning

21 ingredienser

60 m

Såhär lyxar du till klassikern "korv med mos". Gör hemgjord korv på högrev, lammfärs och rostad paprika. Servera med mandelpotatismos och sallad på rostad paprika och kapris.

Ingredienser

portioner

Korv

  • 400 g högrevsfärs
  • 300 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 150 g malet späck
  • 1 dl mörk oxbuljong
  • 2 msk rostat paprikapulver, stekt
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • svin- eller lammfjällster, blötlagt i cirka 1 h

Paprikasallad

  • 4 bellpeppers, så stora som möjligt
  • 1 msk kapris, mellanstor
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

potatismos

  • 500 g mandelpotatis, skalad
  • vatten, saltat
  • 100 g smör
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl vatten, varmt

Gör så här

Korv

  1. Blanda färs, ägg, späck, buljong och kryddor. Fyll till 3/4 i fjällster och knyt till en korv på 10-12 cm.

Paprikasallad

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Dela paprikorna på mitten och lägg i folie eller bakplåtspapper. Rosta i ugn tills de är nästan svarta (10-12 minuter).
  3. Ta ut paprikan och lägg i en plastpåse för att vila i 10 minuter. Blanda under tiden kapris, balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.
  4. Skala paprikorna och blanda med kaprisblandningen.

Potatismos

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Blanda potatisen med smör, grädde, vatten till ett mos. Krydda med salt och peppar.
  3. Picka korven med en steknål ochstek på medelvärme i 10-12 minuter.
  4. Servera korven nystekt med mos och paprikasallad!