Gnid in lammracksen med lite olivolja, krossad vitlök, salt, peppar och ett par kvistar rosmarin. Stek lammet i smör tills det fått fin färg. Sätt in i ugnen på 150 grader och stek tills innertemperaturen är 54 grader.
Koka ihop vinet med fond, lök och rosmarin. Låt reducera tills hälften återstår. Sila bort lök och rosmarin och ställ åt sidan.
Pressa den kokta potatisen ner i en bunke. Blanda i riven Västerbottensost, salt, äggulan samt lite av pepparn. Rör om och forma till bollar.
Rulla bollarna först i mjölet sedan i ägget och allra sist i pankoströbrödet.
Fritera kroketterna gyllenbruna i frityrolja (ca 180 grader).
Fritera grönkålsbladen fint krispiga.
Värm på rödvinssåsen och rör ner en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
Skär upp lammet och lägg upp på tallrikar tillsammans kroketterna, rödvinssåsen och den friterade grönkålen.