21 ingredienser
60 m
Lammfärsen är så mjuk och trevlig. Jag säger det för att de flesta, även jag, oftast äter och talar om steken och kotletterna. /Per
Dryck:
PRISVÄRT RÖTT
Det är en hel del senap i lammsmäckorna så här får man ta det lugnt med sträva viner. Det är bättre att välja något mjukt och fruktigt, gärna från Portugal, till exempel prisvärda Cigarra Shiraz Tinta Barroca. Cigarra betyder gräshoppa. Shiraz och Tinta Barroca är druvsorterna som ingår i vinet.
SMÖRIGT VITT
Vill du dricka vitt vin, välj något kraftigt som en fatlagrad chardonnay. Sådant vin görs i de flesta vinländer, men jag skulle satsa på ett från Sydafrika, som Fleur du Cap Chardonnay som kommer från Western Cape. Det har vad som
behövs: en fruktig doft med fatkaraktär. Och du har säkert hört uttrycket ”smörig chardonnay”. Här har du ett bra exempel.
MUSTIGT ÖL
Öldrickare? Då föreslår jag en mörk lager. Falcon Bayerskt doftar maltigt, som knäckebröd bakat på ljus sirap och kryddat med pomerans.