Lammtartar med polkabeta

Lammtartar med polkabeta
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Lammtartar med polkabeta

11 ingredienser

20 m

Lammtartar med polkabeta och rabarber på bovetekrisp.

Ingredienser

portioner

Bovetekrisp

  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 100 g helt bovete

Tartar

  • 100 g polkabeta, kokt och tärnad
  • 100 g lammstek, tärnad
  • 40 g glasrabarber, tärnad
  • 30 g vitlöksblast, finstrimlad
  • majonnäs
  • tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Bovetekrisp

  1. Koka upp vatten och salt.
  2. Skölj bovetet och koka det sedan i ca 15-20 minuter.
  3. Häll av vattnet och mixa bovetet i en matberedare tills det är en slät gröt.
  4. Kavla ut gröten mellan två bakplåtspapper och låt stelna.
  5. Skär upp i ca 8 jämnstora bitar.
  6. Fritera bitarna i olja som är 170 grader tills de flyter och har slutat bubbla.

Tartar

  1. Blanda alla ingredienser och smaka upp med salt och peppar.