Landgång med matjessill, äggröra och rågbröd

koket.se
Landgång med matjessill, äggröra och rågbröd
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Landgång med matjessill, äggröra och rågbröd

13 ingredienser

20 m

"Landgång är en så trevlig rätt som jag tycker glömts bort lite. Det är viktigt att säkerställa att det kommer fyllning hela vägen ut till kanten, så allt bröd täcks. Genom att förskära brödet så blir det vackra portionsbitar som enkelt kan lyftas till sin egen tallrik. Då blir det en liten förrätt istället." /Klas Lindberg

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, fint strimlade
  • smör
  • 1 msk grädde
  • 1 ägg
  • 2 msk lagrad ost, riven
  • 1 skiva danskt rågbröd, skuren på längden ca 8 x 20 cm
  • 3 matjessillfiléer, skuren i långa bitar
  • rödlök, tunt skivad och lagd i isvatten
  • gräslök
  • 2-3 rädisor, med blast
  • dill
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Karamellisera löken långsamt i smör tillsammans med salt och svartpeppar. Den ska bli gyllene och söt, ibland behövs lite socker och skvätt vinäger för att få rätt smak.
  2. Värm grädde och ägg till en krämig äggröra. Smaksätt med riven ost, salt och svartpeppar. Låt sedan svalna.
  3. Bred smör på landgången och dela brödet i 4 bitar. Lägg sedan ihop brödet så det ser helt ut på ett serveringsfat.
  4. Fördela äggröra över hela brödet.
  5. Dekorerar med matjessill, stekt lök, isad rödlök och rädisor.