Sätt ugnen på 175 grader. Krydda läggen ordentligt med salt och peppar.
Värm upp en stekpanna och bryn läggen kraftigt runtom, 2-3 minuter. Lyft av lammet, slå på vinet i stekpannan och koka upp.
Lägg lammet med örter och grönsaker i en ugnfastform och slå över vinet samt vatten. Klä in formen i aluminiumfolie och baka i ugnen i två timmar.
Ta upp lammläggen ur formen. Slå över köttsaften från formen i en kastrull och koka ihop tills hälften återstår. Plocka köttet från benen under tiden. Smaka av såsen med salt och peppar, sila och lägg i köttet.
Koka upp vatten i en kastrull, salta väl.
Kavla ut degen tunt, ca 2 millimeter. Skär sedan degen i breda remsor, liknande lasagneplattor.
Koka pastalakanen i det saltade vattnet tills den är klar, ca 3 minuter. Köper du färdig pasta så koka enligt anvisningarna på paketet.
Servering
Hetta upp lammet i såsen, arrangera sedan det på ett stort djupt fat eller tallrik.
Lägg på pastalakan, klicka på ricotta och riv över parmesan. Krydda med salt och peppar på toppen.