Langos kommer ursprungligen från Ungern och görs på en deg med jäst och potatis i. Toppa med valfria tillbehör och ät dem ljumna tillsammans med goda vänner!
Ingredienser
2 kokt potatis, avsvalnade och mosade
25 g jäst
3 dl vatten
3 dl vetemjöl
rapsolja, att fritera i
Fyllning
olivolja
vitlök, klyftor
salt
syrad grädde
Gör så här
Langos
Blanda ingredienserna i en bunke. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs, degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i lagom stora langosbitar och låt jäsa igen i 10 minuter.
Häll rapsolja i en tjockbottnad kastrull/wok och låt det bli riktigt hett, ca 170 grader.
Platta ut langosen och lägg ner i oljan, en och en.
Ta upp när de fått lite färg och låt svalna något på galler.
Fyllning
Skala och pressa vitlöken. Blanda den med olivolja och salt. Pensla de friterade bröden med vitlöksolja. Toppa med syrad grädde och gärna lite hackade ramslöksblad.