Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, ta av från värmen och blanda ner vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och spä med den kokta mjölken, lite i taget under omrörning. Koka såsen 5 minuter, krydda med salt och peppar
Bolognesesås: Skala och hacka löken och skala och riv moroten och rotsellerin grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret, lägg i färsen och fräs den gyllenbrun. Pudra över mjölet och rör om, spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna, lägg i tomatpurén, pressa i vitlöken och sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°. Varva köttfärssås, béchamelsås och lasagneplattor, avsluta med béchamelsåsen, strö över ost och gratinera i 45–50 minuter.