Klassisk lasagne, men lite enklare än originalet då du lagar den utan bechamelsås. Istället blir det med parmesankräm som du snabbt rör ihop av färskost och riven parmesan.
Fräs de hackade grönsakerna mjuka i olivolja. Tillsätt färsen och låt den bli lite brynt.
Tillsätt tomatpuré och låt steka med i 1 minut. Tillsätt vin och låt fräsa i 1 minut innan tomater, kalvfond, timjan, rosmarin och oregano går i. Salta och peppra och låt puttra i minst 15 minuter.
Blanda ihop allt till parmesankrämen.
Varva köttfärssås, lasagneplattor och parmesankräm i en ugnsform där du avslutar med parmesankräm.
Gratinera i ugnen 25 minuter. Låt stå i 5-10 minuter innan du skär i lasagnen.
Lägg upp rucola, tomater och rödlök i en skål. Ringla på olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Toppa med parmesanflagor.