Lasagne med svamp och rosmarin

POPULÄRT
koket.se
Lasagne med svamp och rosmarin
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Lasagne med svamp och rosmarin

18 ingredienser

65 m

Smakrik och krämig lasagne med svamp och rosmarin. Det går lika bra att använda blandfärs som viltfärs!

logo
Lisa Lemke 2016

Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 morötter
  • 2 stjälkselleri
  • 2 gula lökar
  • 5 klyftor vitlök
  • 600 g blandfärs (eller viltfärs)
  • 300 g svamp, gärna blandad
  • olja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl grädde
  • 3 dl kalvbuljong
  • majsstärkelse, utrört i vatten
  • 8-10 lasagneplattor
  • ca 75 g grana padano riven (eller annan smakrik lagrad ost)

Gör så här

  1. Hacka grönsakerna, lök och vitlök fint. Fräs mjukt i olivolja i en stor och vid kastrull eller stekpanna. Har du inte tillräckligt stor kastrull eller stekpanna får du steka grönsakerna för sig och bryna färs och svamp för sig och sedan blanda dem.
  2. Tillsätt färs och svamp och låt brynas. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Rör ner tomatpuré och låt den rosta en kort stund innan du slår på vin och låter det koka upp.
  3. Tillsätt krossad tomat, grädde buljong och låt sjuda i ca 15 minuter utan lock. Smaka av grytan och red eventuellt med maizena. Varva gryta och lasagneplattor i en ugnsform och strö ost på toppen.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter tills lasagnen har fått din färg. Låt svalna lite innan du serverar den med en god sallad.