En ny variant på familjefavoriten lasagne där allt lagas smidigt i samma kastrull. Toppa med färsk basilika och massor av riven parmesan vid servering.
Skala och finhacka löken. Skala och riv morot grovt. Finhacka stjälksellerin.
Fräs grönsakerna mjuka i olja i en gryta eller stor kastrull.
Tillsätt färsen och riv över vitlöken. När färsen fått lite färg och börjar smula sig tillsätter du paprikapulver, torkad oregano, ev dijonsenap och tomatpuré. Låt det få fräsa med i 2-3 minuter.
Se till att köttet blir genomstekt, annars kommer det skumma sig i grytan när du tillsätter vätska.
Häll i krossad tomat, smula i buljongen och tillsätt hett vatten. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka ca 15-20 minuter.
Tillsätt pastan i soppan och vänd runt. Låt puttra tills pastan mjuknar. Späd eventuellt med mer vatten om soppan är för tjock.
Toppa med färsk basilika och parmesan vid servering.