Lätthalstrad röding med rödbetscarpaccio

koket.se
Lätthalstrad röding med rödbetscarpaccio
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Lätthalstrad röding med rödbetscarpaccio

15 ingredienser

20 m

Låt oss presentera den här härliga rätten bestående av lätthalstrad röding med rödbetscarpaccio, purjolöksgroddar, pepparrot, yoghurt och solrosfrön.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g röding, skinnfri (gärna Landöröding)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 4 rödbetor

Vinägrett

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grovkornig dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 1 bit färsk pepparrot
  • 1 dl yoghurt (eller växtbaserad yoghurt)
  • 1 förp mâchesallad
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • 1 ask purjolöksgroddar (eller valfria groddar)

Gör så här

  1. Stycka rödingen och krydda med strösocker, salt och svartpeppar.
  2. Koka rödbetorna i ca 40 minuter, tiden beror på storleken.
  3. Skala sedan rödbetorna under rinnande vatten.
  4. Hyvla rödbetorna tunt och lägg ut skivorna på ett fat eller tallrikar.

Vinägrett

  1. Blanda ingredienserna till vinägretten.

Servering

  1. Ringla vinägretten över rödbetorna.
  2. Halstra rödingen på hög värme i 30 sekunder på varje sida. Rödingen får gärna ha en aning rå kärna.
  3. Bryt sedan fisken i vackra bitar över rödbetorna.
  4. Servera rätten med lite riven pepparot, yoghurt, mâchesallad, solrosfrön och groddar.